Zo Herken Je Communicatieproblemen In Jouw Relatie

Relatietherapie En Seksuologie Rotterdam


Een onveilige gehechtheid kan zorgen voor een verminderd zelfvertrouwen, verminderde veerkracht en gedragsproblemen. De scheiding wordt door kinderen ook vaak ervaren als een stressvolle situatie waar zij zelf geen controle over hebben en geen invloed op kunnen uitoefenen. Bij oncontroleerbare stressvolle situaties zullen kinderen geneigd zijn om (te proberen) het probleem te negeren of te ontkennen en zelfs de vorm aannemen van post-traumatische stress.


Loyaliteit is de vanzelfsprekende verbondenheid tussen ouders en kind die ontstaat bij de geboorte waarbij een kind bijna altijd loyaal is aan zijn beide ouders. Bij loyaliteitsconflicten kunnen één of beide ouders een zwaar tegengesteld beroep doen op hun kind. Bij een complexe scheiding kunnen ouders hun kind soms bewust of onbewust dwingen om te kiezen.


12 Concrete Tips Om Je Communicatie Te VerbeterenRelatietherapie - Flevocoaching In Drenthe En Flevoland.


Moeten kiezen is voor een kind een hopeloze opgave en leidt er regelmatig toe dat hij probeert te schipperen tussen beide ouders. Het kan zijn dat een kind thuiskomt bij de moeder van een weekend bij de vader en tegen vader zegt dat het erg leuk was, maar tegen moeder dat het vreselijk vervelend was.


In sommige scheidingen kan zelfs voorkomen dat het kind verantwoordelijk denkt te zijn of wordt (gemaakt) voor het ouderlijk welbevinden. Het kind wordt (en/of voelt zich) geroepen oneigenlijke zorgen op zich te nemen. De bovengenoemde effecten komen veel voor bij een ouderlijke scheiding waarbij veel sprake is van miscommunicatie en spanning tussen de ouders.


12 Concrete Tips Om Je Communicatie Te Verbeteren


Hieronder geven wij een aantal tips zodat u goed met uw ex-partner blijft communiceren tijdens de moeilijke periode van uw scheiding: Het is belangrijk om elkaar te blijven zien en face-to-face gesprekken te voeren. Probeer te vermijden om moeilijke beslissingen via Whats, App of een telefoongesprek te maken. Luister naar de ander (maar kijk naar uzelf!) Luister goed naar de ander en ga alleen in op wat hij of zij zegt.


Probeer altijd rustig te blijven en respect voor elkaar te houden. Als u tijdens een gesprek merkt dat de emoties hoog oplopen leg het gesprek dan stil, om het later rustig voort te kunnen zetten. Als u in een gesprek meteen al uw eisen op tafel legt kan dit afschrikkend werken voor uw partner.


Slechthorendheid En Relaties, In Verbinding En IntimiteitRelatieproblemen En Crisissituaties


Zodra u het over een onderwerp heeft, probeer dan altijd uw ex-partner te laten reageren en uit te laten spreken. Zo krijgt u een duidelijk beeld over hoe uw ex-partner over dit onderwerp denkt. Probeer in de gesprekken echt dingen voor elkaar te krijgen in plaats van uw ex-partner zaken te misgunnen.


Om de gesprekken verder te helpen is het handig om gesloten woorden als ‘altijd’ en ‘nooit’ te vermijden. Zo houdt u een open gesprek en kunt u ook verdere gesprekken goed blijven voeren. Zorg dat u het gesprek in gaat met een goede voorbereiding. Daar hoort bij dat u alvast bedenkt welke zaken voor u ingewikkeld of emotioneel zijn.


Tien Kenmerken Van Een Goede Relatie


Praat over de gesprekken die u voert met de mensen om u heen. Zo heeft u een uitlaatklep voor uw emoties en kunnen zij u helpen om zaken te relativeren of kunnen zij juist verdere tips geven voor toekomstige gesprekken. Er zijn verschillende vormen van hulp mogelijk als de scheiding moeilijk verloopt, buiten de ondersteuning van uw advocaat en/of uw mediator.


Voor ondersteuning van kinderen zijn er vrijwilligersorganisaties en instanties voor jeugdhulp die begeleiding kunnen bieden. Praten over moeilijke keuzes geeft rust, overzicht en draagt bij aan een positieve houding. Dat het belang van de kinderen voorop moet staan lijkt een vanzelfsprekendheid, en dus niet het vermelden waard. Maar het kan zelfs een belangrijke sleutel zijn als jullie samen ergens niet uitkomen: denk dan aan wat de kinderen zouden willen? Dat beslecht veel discussies.


Hoe vervolgens te stoppen met zo’n patroon is geen gemakkelijke opgave: dat is topsport en vraagt dat u als ouder kijkt wat er voor de kinderen nodig is én waar uw emoties vandaan komen als u communiceert met uw ex-partner. De snelste weg naar de toekomst is binnendoor: herkennen waardoor u zo geraakt wordt en uzelf de vraag te durven stellen waardoor u op slot gaat en niet meer rationeel kunt overleggen met de andere ouder.


14 oktober, 2018 Sommige fouten blijven jarenlang duren. Ze beginnen met kleine dingen maar worden dan uiteindelijk gewoonten. En helaas verhinderen ze dat mensen veel problemen herkennen en oplossen die tussen twee mensen kunnen optreden die van elkaar houden. Het is immers de manier waarop je jouw gevoelens, gedachten en verlangens tot uiting brengt.


De 5 Grote Verschillen Tussen Een Goede Een Een Slechte ...


Wanneer de communicatie echter verwrongen is of afbreekt, dan kunnen er op andere vlakken in de relatie nieuwe problemen beginnen groeien. Je ziet de ander dan niet langer als een partner. Je neemt zelfs een verdedigende houding aan tegenover hem of haar. Dit komt heel vaak voor. Het is dus een goed idee om jezelf te evalueren.


Het zal jou veel pijn besparen als je op tijd vaststelt wat er gebeurt.“Laten we de dingen leren zeggen op een bereidwillige, duidelijke en eenvoudige manier en met een serene vastberadenheid. Laten we weinig praten maar in helderheid. Zeg niet meer dan wat strikt noodzakelijk is.” -Emile Coué- Het kan veel schade veroorzaken.


Het betekent ook dat we niet in staat zijn te begrijpen hoe genuanceerd het leven is. In absolute termen denken is met andere woorden het moeilijk hebben om standpunten te begrijpen en te aanvaarden die verschillen van die van jou. Deze fout is ook nauw verbonden met het stellen van ultimatums. “Als je van me houdt, dan zal je er niet voor zorgen dat ik mij slecht voel.” Net alsof menselijke wezens niet tot de rand vol zitten met tegenstellingen en tegenstrijdigheden.


Relatie: “We Kunnen Niet (Meer) Met Elkaar Communiceren”Tips Bij Communicatieproblemen - Forum


Je “moet” zo zijn. Je “moet” dit of dat doen. Helaas is deze kijk ook negatief. Voor jou lijkt alles omtrent die andere persoon die voor jou belangrijk is, slecht, zelfs de goede dingen. Het is ook één van de meest schadelijke fouten. Je voelt dan precies de behoefte om jouw belangrijke andere altijd te verbeteren.


Gebrek Aan Communicatie Maakt Relaties Kapot


Het is een klassieke communicatiestijl van mensen die niet in staat zijn om de confrontatie aan nuttige bron te gaan met het werkelijk onderliggende probleem. Hier hebben we het echter meer over emotionele reacties. Lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen en emoties maken ook deel uit van communicatie. In dit geval reageer jij op elk klein probleem alsof het een echte tragedie is.


De kans is ook groot dat een persoon die in extremen communiceert, zijn partner gelijkstelt met de moeder of de vader. Die was er niet voor hen toen ze een kind waren. Dit zal het koppel uiteindelijk tegenhouden om de communicatielijnen open en oprecht te houden. Het belemmert ook groei en onafhankelijkheid.


Ze denken dat ze zelfs de bedoelingen en de gedachten in de geest van hun partner kennen. Je kan het dus al raden. Het weerspiegelt een gebrek aan vertrouwen en kan zelfs mogelijks op paranoia wijzen. Je probeert dan altijd “tussen de regels” te lezen. Het is ook een manier om mensen onder controle te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *